Att tänka på vid vandring

Har du aldrig tidigare vandrat eller gått lite längr sträckr så finns det vissa saker som är bra att tänka på. Ge dig alldrig ut på långa vandringar utan att förs provat och testat din utrustning och aven dig själv och dina begränsningar. Läs mer om lite grundläggande tips inför din första vandring. PÅ hemsidan fritids vandra kan du läsa mer om bra tips för dig som ska börja vandra och bra vandringsleder. men läs så klart mitt blogginläg först :-)

Har du aldrig vandrat innan så är det all möda värt, det är en fantastisk känsla när du nått ditt mål och det stärker din kropp och själ.

Vandra

Det är något alldeles speciellt med vandring eftersom du vistas i naturen och kommer bort från städer, trafik och modern teknologi. Det är en njutning för själen, det ger motion och det fyller på din energi.

Kort eller lång vandring

Om du aldrig har provat att vandra bör du börja med kortare sträckor för att vänja dig för att sedan ta dig an svårare och längre leder. Det är viktigt vilken slags utrustning som du har med dig och på dig. Bra skor och vattentäta kläder är alltid att föredra när du rör dig i naturen.

Vandringsutrustning

När du vandrar bör du först och främst av passande kläder som håller dig varm när det är kallt och som andas när du blir svettig. Det är givetvis alltid bra att använda sig av rejäla kängor som är både vattentäta och bekväma för längre vandringar. Tänk på att gå in dem innan så du inte får skavsår.

Den viktigaste utrustningen vid vandring

Något som du kanske inte tänkt på är att det ibland inte finns täckning för mobiltelefoner när du rör dig i områden långt borta från civilisationen, och det kan medföra behov av en kompass och karta. mer om hur du använder karta och kompass kan du läsa på svenska turisföreningen Detta är väldigt viktigt att ha med sig eftersom att du alltid måste kunna hitta tillbaka dit du kom ifrån.

En sak till som du bör ha med dig är tändstickor eftersom Sverige ofta är kallt och blött. Det kan vara ganska svårt att hitta torra kvistar att göra upp en eld med. Det rekommenderas också att du har med dig lite tändvätska om det är mycket blött i naturen, för att lättare få fyr på elden.

8 jun 2018